З настанням холодів все частіше хочеться побалувати себе гарячими зігрівальними стравами. Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився рецептом "пікантного" гарбузово-імбирного супу, який не надто складний у приготуванні - вам знадобиться блендер і мінімум зусиль.
Як пише Express, цей суп чудово поєднується з хрусткими грінками, але й сам по собі буде ситним варіантом обіду.
Для того, щоб приготувати такий гарбузово-імбирний суп, вам знадобиться всього лише година часу і 4 простих кроки. Залиште його кипіти на плиті 40 хвилин, а потім розлийте по тарілках і насолоджуйтеся осіннім смаком.
Інгредієнти для гарбузово-імбирного супу
- 1 кг гарбуза
- Дві цибулі-шалот
- 75 г імбиру
- Кілька гілочок свіжої зелені, наприклад, зелена цибуля, м'ята
- Оливкова олія першого віджиму
- Один літр овочевого бульйону
- 125 мл кокосового молока плюс додатково для подачі
- Половина столової ложки порошку чилі
- Один лайм
Спосіб приготування:
- Очистіть гарбуз від насіння і крупно наріжте, очистіть і наріжте цибулю-шалот, потім очистіть і дрібно натріть імбир. Дрібно наріжте зелень.
- Помістіть гарбуз, цибулю-шалот, імбир і трохи олії у велику каструлю й обсмажте до м'якості.
- Додайте бульйон, кокосове молоко і порошок чилі. Приправте, потім доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 40 хвилин.
- Подрібніть у кухонному комбайні або за допомогою блендера, потім подавайте зі свіжою зеленню, соком лайма і краплею кокосового молока.
Також можете спробувати зігріваючий курячий суп із локшиною від лендарного французького шеф-кухаря Жака Пепена, який поділився. А на десерт можете приготувати смачні низькокалорійні брауні.