Страви з гарбуза чудово зігрівають холодними вечорами. Крім того, вони дуже поживні.
Діана з Best Recipe Box поділилась простим рецептом супу з гарбуза, для якого потрібно лише два інгредієнти. За її словами, він "надзвичайно простий". За бажанням можна додати за смаком трави, вершки чи гарбузове насіння.
Для приготування вам знадобляться:
- один середній гарбуз;
- 950 мл курячого або овочевого бульйону.
Очистіть гарбуз від шкірки та серцевини, а потім наріжте його кубиками по 2,5 см. Нагрійте велику каструлю на середньому сильному вогні і обсмажте гарбуз на оливковій олії. Поготуйте так 5 хвилин і вливайте бульйон.
Варіть гарбуз 20 хвилин або поки він не стане м’яким. Збийте суп блендером та заправте спеціями за смаком.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати гарбузовий пиріг з ароматними спеціями.
Гарбуз є чудовим джерелом білка, клітковини, корисних жирів та мінералів, таких як магній та фосфор. Водночас гарбузове насіння має корисні рослинні сполуки, а саме фітостероли та поліфеноли, які можуть сприяти загальному покращенню здоров'я.