Їжа у McDonald's  має свої секрети / фото flickr.com

Деякі колишні співробітники McDonald's розкрили таємничі інгредієнти, які використовуються для соусу у гамбургерах - там немає кетчупу.

Як пише Еxpress, іноді персонал замінює склад страв, якщо якісь інгредієнти закінчуються.

"Здебільшого, якби у нас закінчувалися запаси певних видів цибулі чи салату, ми просто йшли на компроміс і сподівалися, що клієнт цього не помітив", - розповів співрозмовник.

Відео дня

Наприклад, іноді використовують зневоднену цибулю замість свіжої, або подрібнений звичайний салат замість айсберга.

"Це насправді не є великою таємницею, оскільки це відбувається майже в кожній галузі країни", - додало джерело.

Хороший спосіб визначити, ви їсте зневоднену чи справжню цибулю, — подивитися на те, як вона нарізана. Дрібно нарізану цибулю регідратують, тоді як нарізані скибочки цибулі свіжі.

Стосовно соусу виявилась несподіванка - попри характерний рожевий колір, в гострій приправі немає кетчупу. Він готується на основі майонезу і отримує свій характерний смак завдяки суміші дюссельдорфської гірчиці та білого винного оцту. Помаранчевий відтінок походить від невеликої кількості паприки, яка служить і барвником, і підсилювачем смаку.

Соус "Біг Мак" готується із суміші майонезу, солодкого солоного огірка, цибульного порошку, гранульованого часнику та білого перцю.

Секрет "кока-коли" у McDonald's

Ще у 2021 році компанія стверджувала, що їхня "кола" смачніша, бо сироп для її приготування попередньо охолоджений. Це надалі допомагає зберегти дорогоцінні бульбашки.

За словами вченого з харчових продуктів Ебігейл Тіль, виробники безалкогольних напоїв зазвичай мають власного постачальника води або систему фільтрації для підвищення якості води. Найчастіше видаляється хлор, оскільки він може призвести до "дезінфікуючого" смаку, жорсткість води буде відрегульована, оскільки вона впливає на кислотність напою, а залізо буде видалено, щоб обмежити дефекти кольору та смаку.

Вас також можуть зацікавити новини: