
Гранола - це швидкий та простий варіант сніданку чи перекусу, який забезпечить організм енергією. Самостійне приготування цієї страви дозволяє регулювати кількість цукру та підбирати улюблені інгредієнти, роблячи її ще смачнішою.
BBC Good Food публікує простий рецепт домашної граноли, обіцяючи, що енергетичний сніданок, збагачений корисними для серця вівсяними пластівцями, насінням, горіхами та ягодами, неодмінно подарує вам гарне самопочуття.
Для 15 порцій треба підготувати дві столові ложки рослинної олії, 125 мл кленового сиропу, дві ложки меду, одна чайна ложка ванільного екстракту, 300 грамів вівсяних пластівців, 50 грамів соняшникового насіння, чотири столові ложки насіння кунжуту, 50 грамів гарбузового насіння, 100 грамів мигдалю в пластівцях, 100 грамів сушених ягід та 50 грамів кокосової стружки.
Розігрійте духовку до 150°C. Змішайте олію, кленовий сироп, мед і ваніль у великій мисці. Потім додайте решту інгредієнтів, окрім сухофруктів та кокосової стружки, і добре перемішайте все це.
Викладіть гранолу на два дека і рівномірно розподіліть. Випікайте 15 хвилин, потім додайте кокосову стружку та сухофрукти і випікайте ще 10-15. Готово! Гранолу можна зберігати у герметичному контейнері до місяця.
Інші рецепти сніданків
Раніше ми публікували рецепт яєць по-флорентійськи. Ця страва має дуже цікаву історію, а також може зацікавити вас особливостями приготування.
А відомий англійський шеф-кухар, ресторатор Джеймс Олівер розповів, яким "лінивими" сніданком можна нагодувати всю сім'ю.