Авокадо стало основним продуктом для багатьох людей, адже з ним можна робити тости, смузі та інші страви. За словами багатьох експертів, вживання одного авокадо кожного дня може додати роки до вашого життя та покращити якість раціону, пише earth.com.
Крім того, що авокадо має чудовий смак та текстуру, воно є корисним для здоров'я, адже насичене корисними жирами, особливо мононенасиченими жирами.
Також авокадо має багато вітамінів, а саме K, E, кілька вітамінів групи B та мінералів, таких як калій і магній.
Зокрема професор у відставці зі Школи дієтології Університету штату Пенсильванія Пенні Кріс-Етертон та доцент кафедри дієтології Крістіна Петерсен вирішили дослідити, як саме авокадо впливає на організм людини. Їхнє дослідження, метою якого було з'ясувати, чи може додавання одного авокадо до щоденного раціону значно вплинути на загальну якість харчування людини, було опубліковане в журналі Current Developments in Nutrition.
За словами Петерсен, попередні дослідження показали, що люди, які їдять авокадо зазвичай мають кращу якість харчування, проте науковці хотіли з'ясувати, чи є прямий причинно-наслідковий зв'язок у цьому питанні.
Зокрема у дослідженні взяли участь 1 008 учасників, яких розділили на дві групи. Одна група нічого не змінювала у своєму раціоні, проте обмежила споживання авокадо впродовж 26 тижнів, а інша група додавала до свого харчування по одному авокадо на день.
"Ми виявили, що учасники, які з'їдали по одному авокадо на день, значно краще дотримувалися дієтичних рекомендацій. Це свідчить про те, що такі стратегії, як вживання одного авокадо на день, можуть допомогти людям дотримуватися дієтичних рекомендацій та покращити якість їхнього раціону", - пояснила Петерсен.
Дослідниць здивувало те, що учасникам і справді вдалося покращити якість свого раціону завдяки авокадо.
"Ми визначили, що учасники використовували авокадо як замінник деяких продуктів з високим вмістом рафінованих зерен і натрію. Покращуючи дотримання людьми дієтичних рекомендацій, ми можемо допомогти зменшити ризик розвитку цих хронічних захворювань і подовжити тривалість здорового життя", - додала Петерсен.
Інші цікаві матеріали про авокадо
Раніше стало відомо, як зробити так, аби авокадо не темніло. Зокрема експерти радять збризнути трохи соку лимона або лайма на відкриту м’якоть, адже цитрусові містять лимонну кислоту, яка уповільнює процес окислення.
Також дослідники з'ясували, що у людей, які постійно їли авокадо, був нижчий рівень холестерину і нижчий ризик серцево-судинних захворювань. Фахівці кажуть, що є три основні причини, через які авокадо корисні для здоров'я серця.