Багато любителів меду замислюються про те, де найкраще зберігати цей натуральний солодкий продукт, коли виявляють, що він зацукрувався. Консистенція меду стає густою і каламутною, через що він набуває грубої або іноді кремової консистенції.
Видання Express пише, що кристалізація меду - одна з найпоширеніших причин, через яку люди викидають хороший продукт, але цього можна легко уникнути, знаючи цей секрет.
"Будь-який сирий мед з часом кристалізується, проте тип меду, спосіб зберігання і температура впливають на швидкість кристалізації", - розповіли експерти з меду з компанії Asheville Bee Charm.
Мабуть, найважливішим фактором, що впливає на це, є температура, але її найскладніше контролювати. За словами експертів з меду, кристалізація "відбувається набагато швидше за нижчих температур", особливо коли температура опускається нижче 10°C.
"Не зберігайте мед у прохолодному підвалі або неопалюваному приміщенні", - зазначив експерт.
У зв'язку з цим мед не слід зберігати в таких приміщеннях, як зимові сади, гаражі та підсобні приміщення, де температура зазвичай нижча.
Щоб зберегти рідку консистенцію меду, найкраще зберігати його за кімнатної температури, близько 10-21°C. Прохолодна, суха шафа, найімовірніше, забезпечить оптимальні умови.
Команда Asheville Bee Charmer порадила не упаковувати мед у пластик, тому що це більш пористий матеріал, ніж скло, і більш схильний пропускати вологу, що сприяє кристалізації. Скляна тара буде краще утримувати вологу в меді, якщо кришка щільно закрита.
Якщо ви виявили, що ваш мед уже кристалізувався, не потрібно його викидати. Команда Just Bee Honey запевнила, що "в кристалізованому меді немає нічого поганого".
Щоб розм'якшити мед, знадобиться лише тепла вода і невелика миска. Налийте теплу воду в миску, помістіть банку з медом і додайте ще води, поки вона не підніметься приблизно на три чверті до краю банки. Чайною ложкою акуратно і постійно помішуйте мед.
Раніше УНІАН писав, що вчені назвали 5 переваг меду для здоров'я.