
Авокадо на тості - ідеальне поєднання для смачного та поживного сніданку, хоча очікування дозрівання фрукта може завдати чимало незручностей. Якщо залишити авокадо, то йому знадобиться майже тиждень, щоб досягти ідеального стану.
Видання Express пише, що шеф-кухар Джефф, кулінарний експерт із понад 25-річним досвідом роботи в ресторанній індустрії, стверджує, що авокадо дозрівають швидше, якщо зберігати його в паперовому пакеті разом із деякими фруктами.
"Це перевірений метод, який передбачає використання паперового пакета для створення затишного, неземного середовища для вашого авокадо. Помістіть авокадо в паперовий пакет і зав'яжіть верхню частину, щоб запечатати його. Пакет затримує газ етилен - природний агент дозрівання, що виділяється самим фруктом, - що дозволяє авокадо дозрівати швидше. Для прискорення процесу киньте туди яблуко або банан, які також виділяють газ етилен і прискорюють процес дозрівання", - поділився експерт.
Помістіть цей пакет у тепле, світле місце, наприклад, на верхню частину холодильника або поруч із вікном. Поєднання газу етилену і тепла ще більше "прискорить процес дозрівання".
"Уже через один-два дні у вас буде стиглий авокадо", - пояснив шеф-кухар.
Якщо ви "дуже поспішаєте і вам потрібні стиглі авокадо якомога швидше", духовка може стати секретною зброєю, стверджує професіонал. Однак, хоча тепло і пом'якшить авокадо, воно не матиме такої ж текстури, як натуральний дозрілий плід.
Якщо ви не турбуєтеся про смак, загорніть авокадо у фольгу і покладіть на лист для випічки. Запікайте при найнижчій температурі протягом кількох хвилин. Слідкуйте за ним, щоб не пересмажити, а перед вживанням остудіть.
Раніше УНІАН писав, що зробити, щоб авокадо стало м'яким.