Орхідеї небезпечно ставити на сонце / фото ua.depositphotos.com

Неправильно вибране місце для орхідеї може погубити рослину дуже швидко. Популярний творець контенту на YouTube - MissOrchidGirl - застерегла квітникарів від розміщення орхідей під прямими сонячними променями.

Дівчина каже, тендітне листя орхідей може згоріти всього за кілька годин, пише express.

"Помістіть їх у яскравій тіні, поки не з'ясуєте, скільки прямого сонця потрібно вашій орхідеї, якщо взагалі потрібно", - радить експерт.

Відео дня

За її словами, не всі орхідеї можуть переносити сонячне світло, і деякі види більш схильні до пошкодження сонцем, ніж інші.

Дівчина пропонує новачкам розміщувати орхідеї в яскравому, але затіненому місці, поки вони не дізнаються, скільки прямого сонячного світла може витримати їхня конкретна орхідея.

Крім освітлення, для виживання орхідей вирішальне значення має полив, каже MissOrchidGirl. Вода, яка збирається між листям, може призвести до гниття.

Нагадаємо, раніше експерти пояснили, як правильно і часто поливати орхідею, щоб вона цвіла роками. Зокрема, вони кажуть, що полив залежить від пори року, а графік поливу та гарний дренаж є життєво важливим для запобігання загниванню коренів.

Вас також можуть зацікавити новини: