Для чого висять кросівки на дротах / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У багатьох містах і країнах світу (навіть в Україні) іноді можна помітити кеди або кросівки, які висять на дротах, зачепившись шнурками. Хто їх туди закидає і навіщо, звідки взялася така традиція і кому хочеться бачити кросівки на дротах - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Що означають кросівки на дротах - цікаві варіанти

Кеди або кросівки, закинуті на дроти - це явище, яке називається "шуфіті". Що таке шуфіті - це складене слово англійської мови "shoefiti", де "shoe" - взуття, а "graffiti" - графіті, тобто "взуттєве графіті". Існує кілька версій, для чого висять кросівки на дротах.

Американські військові

Відео дня

Є легенда, ніби саме солдати армії США набули звички підкидати в повітря все, що попадеться під руку, після закінчення служби. Таким жестом вони висловлювали радість, а після того як перша пара взуття міцно застрягла, кросівки на дротах стали традицією і нормою.

Спортсмени і студенти

За іншою версією, студенти закидають свої кеди на дроти, коли закінчують навчання - сенс дії такий самий, як і у військових. До речі, іноді взуття на дротах може опинитися без бажання учня - так роблять хулігани, щоб позлити першокурсників. Можна виявити і спортивні кросівки на дротах - у такому разі, найімовірніше, у цьому місці якась спортивна команда або раділа виграшу, або сумувала за програшем, жонглюючи своїми (чи чужими) речами.

Наркотики і місце загибелі

Третій варіант причини, через яку опиняються кросівки на дротах - у деяких країнах саме так заведено увічнювати місце загибелі людини. Наприклад, якщо поруч із дорогою або на перехресті ви бачите дроти зі взуттям, найімовірніше, там когось на смерть збила машина.

Також у неблагополучних кримінальних районах Нью-Йорка або Лос-Анджелеса кросівки на дротах можуть підказати людині, яка вживає наркотики, де їх можна купити - взуття виступає своєрідним орієнтиром, який залишають небайдужі "брати по нещастю". За кольором і фасоном взуття визначається, чим саме можна поживитися: марихуаною, кокаїном чи героїном. Іноді кросівки на дротах - це знак від місцевої банди гангстерів. Взуття "працює" як кордон - де висить пара, там починається або закінчується контрольована бандою територія.

Езотерика і життя після смерті

Деякі народи вважають, що взуття людині може стати в пригоді після загибелі, бо навіть смерть не є причиною гуляння босоніж. Таким чином ще за життя людина закидає кросівки на дроти, а потім може їх вдягнути і ходити над землею та по землі у відмінному взутті.

Вас також можуть зацікавити новини: