Не завжди їжу доцільно розігрівати у мікрохвильовці. Експерти з питань харчування кажуть, що мікрохвильові печі можуть прогрівати продукт нерівномірно та залишати "холодні плями", у яких виживатимуть шкідливі бактерії. Крім того, розігріта в мікрохвильовці їжа не завжди виходить смачна, пише New York Post.
Експерти назвали 5 продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовці, і пояснили чому.
1. Зварені круто яйця
Зварені круто яйця експерти радять їсти їх холодними, а не використовувати мікрохвильову піч для розігрівання.
"Ніколи не розігрівайте в мікрохвильовці яйце, зварене круто. Це спричиняє утворення пари й тиску в яєчному білку - і може призвести до вибуху, коли яйце розрізають", - пояснила зареєстрована дієтологиня Аманда Холцер.
2. Продукти, багаті на вітамін С
Оскільки під впливом тепла вітамін С розкладається і руйнується, продукти, багаті на нього, зокрема броколі, болгарський перець, ягоди, листова зелень, не варто гріти чи готувати у мікрохвильовці.
"Щоб зберегти цілісність вітаміну С у цих продуктах, я рекомендую споживати їх сирими якомога частіше", - сказала Холцер.
3. Курка
З точки зору безпеки харчових продуктів розігрівання курки абсолютно безпечне, однак, з точки зору контролю якості, Холцер не рекомендує розігрівати її.
"Коли курку після приготування зберігають у холодильнику, жири в м’ясі можуть окислюватися, що може змінити хімічну структуру курки, а отже, і смак. Після повторного розігрівання будь-яка волога, яка була в курці, випаровується, залишаючи курку з неприємним смаком і текстурою", - ствперджує експертка.
Натомість із залишками курки пропонує приготувати страву, яка не потребує повторного розігрівання, наприклад бутерброд.
4. Морепродукти і риба
Повторне розігрівання морепродуктів і риби - не дуже вдала ідея, каже Холцер.
"Сильне нагрівання у мікрохвильовій печі може спричинити швидке випаровування вологи з риби, що може призвести до дуже сухої, гумової текстури", - зазначила вона.
Шеф-кухар Джим Нуетці заявив, що "важко розігріти будь-які морепродукти без негативних наслідків, але розігрівання морепродуктів у мікрохвильовій печі особливо висушить їх".
5. Стейк
Якщо у вас залишився стейк після вечері, і ви хочете розігріти його в мікрохвильовій печі наступного дня, то його смак уже не буде таким вишуканим і ніжним, оскільки додаткове тепло висушує м’ясо та робить його жорстким, зазначив Нуетці.
Крім того, нагрівання у мікрохвильовці часто нерівномірне, і деякі частини стейка можуть пересмажитися, а інші ж залишаться холодними.
Раніше УІНАН розповідав про 12 видів риби з високим вмістом білка, на які варто звернути увагу.
Додавання риби в раціон може стати чудовим способом забезпечити себе високоякісним білком, який необхідний для нарощування м'язів і низки важливих функцій організму. Він також допомагає насититися, що може бути корисно, якщо ви прагнете споживати менше калорій.
Експерт у галузі харчування та метаболізму Джонатан Пуртелл зазначив, що багато видів риби багаті на омега-3 жирні кислоти і містять інші поживні речовини, які можуть допомогти знизити ризик інсульту або інфаркту.
Серед найкорисніших видів риби – тунець, лосось, скумбрія тощо.