Автомеханік не радить водіям у такому разі використовувати засіб WD-40 / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Автомобільний механік Скотті Кілмер розповів, що означає, коли ваш автомобіль видає дивний скрип та як звичайний ремонт може лише погіршити ситуацію. Причину дратівливого шуму експерт пояснив на своєму Youtube-каналі, передає The Sun

За його словами, "писк" з-під капота може бути результатом проблеми з ременем вентилятора.

"Ремінь вентилятора - це відрізок синтетичної гуми, вкритий зубцями зсередини. Він обертається навколо ряду валів у блоці двигуна і утримує їх в обертанні, включаючи вал, який обертає вентилятор охолодження, що і дало назву ременю. Ці вали є життєво важливими для безперебійної роботи двигуна, а ремінь забезпечує їх синхронізацію один з одним", - пояснили у виданні.

Відео дня

Проте, як і більшість деталей двигуна, ремінь вентилятора з часом може зношуватися та потребувати заміни до того, як він порветься. Зазвичай це варто робити кожні 90-160 тисяч кілометрів пробігу. 

Скотті зауважив, що коли ремінь вентилятора починає зношуватися або втрачатися натяг, то він може викликати скрип. Коли таке стається, то водії можуть змастити ремінь засобом WD-40, проте автомеханік не радить цього робити, адже це може принести більше шкоди, ніж користі. 

"Ремені вентиляторів зроблені так, щоб працювати всуху. Якщо нанести на них мастило, вони можуть зіслизнути. Розбризкування мастила цього не виправить. Ці ремені мають працювати всуху, не змащуйте їх", - закликав Скотті.

Експерт додав, що на старих автомобілях таку проблему можна вирішити, підтягнувши ремінь вручну за допомогою торцевого ключа. З іншого боку, в нових моделях майже всі використовують автоматичні натяжні пристрої, тому шум може бути викликаний або розтягуванням ременя, або проблемою в одному з валів, які він приводить в рух. 

Вирішити цю проблему можна, замінивши ремінь, проте якщо це не допоможе, відвезти машину в місцеве СТО для перевірки.

Інші поради Скотті Кілмера

Раніше відомий механік Скотті Кілмер порадив водіям перевіряти один важливий компонент гальма перед поїздкою. За його словами, таким чином автомобілісти будуть впевнені, що подорож буде безпечною. 

Також Кілмер закликав водіїв не забувати замінювати одну деталь. Він радить постійно стежити за глибиною протектора шин, адже лиса гума може спричинити серйозні поломки.

Вас також можуть зацікавити новини: