Якщо авокадо неправильно зберігати, воно може перестигнути та швидко зіпсуватися. Однак існують способи зберегти цей продукт свіжим якомога довше, стверджує експерт з пакування Чарльз Хаверфілд на шпальтах видання Express.
Він наголосив, що свіжість авокадо залежатиме від стиглості на етапі, коли його придбали, тому порадив обирати незрілі плоди, якщо ви не збираєтеся їх одразу вживати.
Водночас і повністю стиглий нерозрізаний авокадо може зберігатися до двох тижнів. Щоб уповільнити процес дозрівання, Хаверфілд радить покласти фрукт у холодильник.
Експерт також пояснив, чому авокадо швидко псується і стає коричневим після розрізання. Справа у тому, що, як і багато інших фруктів, воно містить фермент поліфенолоксидаза, який реагує на кисень.
"Коли м’якоть авокадо вступає в контакт із киснем, відбувається реакція, яка змінює пігмент на коричневий, у результаті чого погіршуються якість і текстуру фрукта. Через це краще не різати авокадо якомога довше перед вживанням, щоб гарантувати, що у вас фрукт найкращої якості", - підкреслив Хаверфілд.
Ще один спосіб зберегти цей плід - заморозити його. Цей спосіб ідеально підходить для зберігання стиглих авокадо. Однак варто пам’ятати, що процес розморожування може вплинути на текстуру м’якоті, тому ідеально кремовии авокадо після розморожування вже не буде. Найкраще заморожувати лише ті авокадо, які ви плануєте розім’яти.
Хаверфілд пояснив, як правильно заморожуватити авокадо: з нього потрібно видалити шкірку, нарізати м’якоть шматочками та скласти їх у пакет для заморожування. Розморожувати авокадо слід при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.
Не варто зберігати авокадо у воді. Хаверфілд запевнив, що занурення фрукта у воду допоможе зберегти його свіжість, але це піддасть його більшому ризику зараження. Адже вологість, за словами експерта, є ідеальним середовищем для розмноження таких шкідливих бактерій, таких як лістерія та сальмонела.
"Краще рішення, якщо ви хочете продовжити термін зберігання нарізаного авокадо, - збризнути його лимонним соком… Кислота знижує активність поліфенолоксидази, уповільнюючи потемніння м’якоті авокадо", - зазначив фахівець.
Раніше УІНАН розповідав, що буде, якщо кожного дня їсти авокадо. За словами багатьох експертів, вживання одного плода кожного дня може додати роки до вашого життя та покращити якість раціону.
Авокадо насичене корисними жирами, а також авокадо має багато вітамінів, зокрема K, E, кілька вітамінів групи B та мінералів, таких як калій і магній.