У такої поведінки котів є кілька причин / фото Daga_Roszkowska / Pixabay

Коли ви повертаєтеся додому з роботи, а ваша кішка біжить вам назустріч, нявкає і потягується, побачивши вас, це по-справжньому зворушливе видовище. При цьому, як пише портал Catster, для такої поведінки у кішок є кілька причин.

1. Вони намагаються спілкуватися з вами

Найімовірніша причина, через яку ваша кішка потягується, побачивши вас, полягає в тому, що вона намагається з вами спілкуватися. Це дозволяє кішці заявити про свою присутність і одночасно привітати вас, коли ви приходите додому. Це говорить про те, що вона готова до взаємодії з вами та отримання вашої уваги.

Відео дня

2. Їм потрібно більше рухливості

Коли ви повертаєтеся додому з роботи або у справах, ви, найімовірніше, перериваєте один із численних денних снів вашої кішки, і їй потрібно відновити гнучкість м'язів після тривалої дрімоти. Розтяжка дозволяє кішкам відновити кровообіг і контроль над своїм тілом.

3. Вони готуються до гри

Ваша кішка може сприймати вашу присутність як можливість пограти, тому, коли вона потягується, побачивши вас, вона в такий спосіб готує своє тіло і м'язи до майбутньої гри.

4. Вони почуваються в безпеці поруч із вами

Коли ваша кішка робить розтяжку, вона втрачає пильність, що робить її непідготовленою до нападу і нездатною миттєво втекти, якщо з'явиться хижак. Тому, коли ваша кішка витягується перед вами, вона показує, що почувається впевнено і комфортно у вашій присутності.

5. Вони мітять свою територію

У вашої кішки є безліч способів позначити свою територію і позначити предмети (і людей) як свою власність, і розтягування - один з них. У лапах у кішок є ароматичні залози, тому, потягуючись, вони залишають свій запах і встановлюють свою територію.

/ фото Catster.com

Чому кішки такі гнучкі?

Кішки іноді скручують своє тіло в таких напрямках, які не повинні бути можливими з огляду на те, що в них є хребет. Насправді таку гнучкість їм надає саме конструкція хребта. Хребці кішки гнучко з'єднані між собою еластичними амортизаційними дисками, що дає їм змогу здійснювати граціозні акробатичні трюки. Крім того, їхні лопатки кріпляться до решти частин тіла за допомогою м'язів, а не кісток, що забезпечує безпрецедентну свободу рухів.

Раніше ми розповідали про причини, чому ваша кішка будить вас уночі своїм нявканням.

Вас також можуть зацікавити новини: