Правда про макарони, з якою важко впоратися / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Мало які продукти можуть зрівнятися з пастою (макаронами) за універсальністю. І хоча її приготування видається неймовірно простим - просто закип'ятити воду і відварити виріб - справжні поціновувачі знають, що на смак пасти впливає безліч чинників, пише EatingWell. Одне з найбільш спірних питань - чи потрібно промивати пасту після варіння.

Щоб вирішити цю суперечку, видання звернулося до шеф-кухаря Barilla America Лоренцо Боні. Він дав чітку відповідь: "Я ніколи не рекомендую промивати пасту".

Чому люди промивають макарони

"Звичка промивати пасту, ймовірно, пішла з тих часів, коли на ринку було багато низькоякісної продукції. Макарони тоді робили з суміші м'якої і твердої пшениці, і вони були дуже крохмалистими. Вони легко перетравлювалися і злипалися", - пояснює Боні.

Відео дня

Промивання допомагало зупинити процес варіння і запобігти злипанню.

Проте сучасні макарони високої якості, виготовлені зі 100% твердої пшениці дурум, таких проблем не мають - і їх не слід промивати.

Чому не треба промивати макарони

За словами експерта, є дві ключові причини, через які пасту не можна промивати. Обидві пов'язані з крохмалем, який виділяється в процесі варіння.

Крохмаль надає пасті смаку і золотистого кольору. Промиваючи пасту, ви буквально змиваєте її смак у раковину. "Коли я проводжу кулінарні майстер-класи в Barilla, я пропоную думати про пасту так само, як про куряче філе, яке ви обсмажуєте для салату. Ви ж не будете промивати його під водою після смаження? Це змиє весь смак, який ви з такою працею створювали", - пояснює шеф-кухар.

Крохмаль допомагає соусу краще обволікати пасту. Промиваючи макарони, ви прибираєте цей природний шар, і соус просто не зможе до них "прилипнути". Замість цього Боні рекомендує злити воду і відразу ж додати пасту в соус.

Для ще більш гладкої текстури можна додати в соус половину склянки води, що залишилася після варіння пасти.

Щоб приготувати найсмачнішу пасту, шеф-кухар рекомендує варити пасту на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці, і злити воду, не промиваючи макарони.

Інші новини про продукти, які ми використовуємо

Раніше УНІАН повідомляв, чи можна їсти шкірку лосося. Крім цього, фахівці назвали всі корисні властивості червоної риби. За даними Міністерства сільського господарства США, до складу лосося входять кальцій, фолат, вітамін B12, ніацин, магній, фосфор, калій, а також вітаміни A, C і E.

Крім того, експерти назвали геніальний трюк, який допоможе нарізати цибулю без сліз. Для того, щоб позбутися цієї "їдкої" проблеми, знадобиться вода, лід і трохи часу.

Вас також можуть зацікавити новини: