Чи можна класти в мікрохвильову піч пергаментний папір / скріншот

Пергаментний папір є важливим кухонним засобом, який допомагає нам готувати бездоганні страви, зводячи до мінімуму прибирання. Але коли справа доходить до використання його в мікрохвильовій печі, то у багатьох з нас виникає питання, чи це безпечно, пише Southern Living.

Хоча пергаментний папір добре відомий своєю довговічністю при випіканні та смаженні, чи зможе він без проблем витримати мікрохвильову піч? Відповіді дала шеф-кондитер Кеті Розенхаус.

Що таке пергаментний папір?

Відео дня

Пергаментний папір — це різновид антипригарного паперу, спеціально обробленого силіконом, щоб зробити його термо- та вологостійким. На високому технологічному рівні він виготовляється з целюлозних волокон, які проходять обробку сірчаною кислотою або хлоридом цинку.

Це частково розчиняє поверхню паперу і створює бар’єр, який може протистояти волозі та високим температурам. Остаточне силіконове покриття надає йому фірмову антипригарну поверхню. Хоча процес може здатися складним, результатом є надійний варіант, який ідеально підходить для широкого спектру кулінарних  завдань.

Чи можна використовувати пергаментний папір у мікрохвильовій печі?

Точніше кажучи, чи пергаментний папір безпечний для використання в мікрохвильовій печі. Він може витримувати температуру до 450°F, що значно перевищує температуру, яку можуть досягти більшість мікрохвильових печей, і не містить металевих покриттів, які можуть іскрити під час використання. Крім того, пергамент є вологостійким, що гарантує, що він не розмокне та не розпадеться під дією пари їжі.

Чому варто використовувати мікрохвильовку з пергаментним папером

Мікрохвильова піч з пергаментним папером пропонує ряд переваг, зокрема:

Запобігання бризкам і безладу: готування у мікрохвильовій печі часто провокує страву до бризок (всі ми з цим знайомі!). Накривання або загортання харчових продуктів пергаментним папером значно зменшує цей ризик.

Збереження вологи в їжі: коли ви загортаєте солоні чи солодкі продукти в пергамент, він утримує вологу, зменшуючи ймовірність висихання їжі.

Рівномірне нагрівання: загортання в пергаментний папір сприяє більш рівномірному розподілу тепла.

Переваги для здоров’я порівняно з використанням поліетилену: на відміну від пластикових обгорток, через які хімічні речовини потрапляють у їжу, пергаментний папір витримує високі температури, не забруднюючи їжу.

Універсальність: пергаментний папір служить антипригарною поверхнею. Ним застилають контейнери або тарілки для легкого очищення. Його також можна використовувати для загортання бутербродів чи інших продуктів перед розігріванням, або для приготування м'яса і овочів на пару, що допомагає зберегти їхню вологу та поживні речовини.

Низька вартість і екологічність: пергаментний папір "бюджетний",  біологічно розкладається і навіть може бути використаний повторно.

Поради щодо використання пергаментного паперу в мікрохвильовій печі

Безпечний і ефективний пергаментний папір можна використовувати в мікрохвильовій печі для різноманітних продуктів. Щоб отримати максимальну користь від нього, варто:

  • уникати тривалого використання в мікрохвильовій печі - хоча пергаментний папір є термостійким, тривалий вплив надмірного тепла може його пошкодити;
  • уникати готування жирних страв - хоча пергаментний папір є вологостійким, жирна їжа може наситити папір, що зробить його менш ефективним.
  • тримати його в центрі мікрохвильовки - переконайтеся, що пергаментний папір знаходиться подалі від стінок, щоб запобігти його прилипанню.

Інші кулінарні поради

Як повідомляв УНІАН, шеф-кондитер назвала 9 випадків, коли не можна використовувати алюмінієву фольгу. За словами Кеті Розенхаус, фольга є зручною у використанні, проте може бути небезпечною, зокрема і під час приготування страв.

Також стало відомо, як відбілити речі без допомоги оцту. Експерти у такому випадку радять використати лимонну кислоту, яка може зробити ваші простирадла яскравішими та знову білими. 

Вас також можуть зацікавити новини: