Алюмінієва фольга – це продукт, який можна сміливо використовувати повторно, навіть на кухні, не побоюючись за безпеку. Таким чином ви заощадите кошти, а також подбаєте, щоб відходів утворювалося менше, пише The Takeout.
Видання запевняє, що алюмінієва фольга безпечна для повторного використання навіть після того, як її використали для приготування їжі на кухні, і після цього на ній з’явилися плями різних відтінків.
Зміна кольору алюмінію - це нормально, стверджується у публікації. Це відбувається через реакцію алюмінію з киснем. Кисень і алюміній мусять провзаємодіяти, щоб на поверхні фольги утворити шар оксиду алюмінію, який допомагає зробити фольгу безпечною для харчових продуктів.
Такі чинники, як сонячне світло, вологість, високі температури, наприклад у духовці, можуть сприяти зміні кольору алюмінієвої фольги, але цього не треба боятися.
Можна спробувати помити фольгу, щоб видалити деякі плями. А можна просто використати її інший бік, адже, немає значення, який бік фольги торкається їжі. Її безпечно використовувати повторно у духовці, застеляючи деко, чи у фритюрниці.
Ще один спосіб повторного застосування алюмінієвої фольги - видалення плям води зі скляного посуду після миття. Цей матеріал також ідеально підходить для чищення чавунних сковорідок. Куля з фольги допоможе видалити стійку іржу, повернувши чавуну колишній стан.
Крім того, користуйтеся фольгою у саду, щоб захистити рослину від комах. Для цього складіть або наріжте її на смужки й оберніть нею основу рослини, щоб комахи на неї не заповзали.
Ще одне місце, де можна скористатися фольгою, що вже була у вжитку, - вугільний гриль. Якщо ви помістите аркуш під деревне вугілля, очистити попіл і сміття потім буде простіше - достатньо буде загорнути їх у фольгу й викинути.
Раніше УНІАН розповідав про 15 лайфхаків використання фольги від розробниці рецептів Дарсі Ленц. Нею, зокрема, можна нагострити ножиці, виготовити з неї тарілку власноруч, відполірувати срібло, фольга може замінити кондитерський мішок тощо.