Експерт розповів, чи справді коти їдять мишей / фото ua.depositphotos.com

Практично весь час ми живемо з думкою, що кішки є прекрасними мисливцями на мишей. Однак чи справді всі вони їдять гризунів? Про це розповів фахівець із поведінки котів Ро Делроуз із чиказького центру Feline Fab, пише Daily Paws.

Він допоміг дізнатися про реальні стосунки між кішками і мишами, а також про те, чи справді кішки полюють і їдять маленьких гризунів, і, виходячи з цього, чи можна розв'язати проблему мишей у приміщенні, якщо завести в ньому пухнастика. Делроуз розповів, що на фермах люди часто заводять котів, щоб ловити мишей і щурів.

Як повідомляється, мисливські інстинкти має кожна кішка, незалежно від того, живе вона в будинку чи на вулиці. Для них полювання - це гра, одна з улюблених розваг:

Відео дня

"З точки зору кішки, [полювання] - це здебільшого розвага. Цікаво те, що у кішок не обов'язково є інстинкт убивці; у них є інстинкт лову. Найімовірніше, вони не стануть вбивати [мишу] спеціально".

Однак іноді, як заявляє експерт, кішка може вбити і з'їсти мишу, особливо якщо раніше вона жила на вулиці і мусила сама добувати собі їжу. Він додає, що, якщо ваша кішка все-таки проковтнула мишу, потрібно уважно стежити за її поведінкою в наступні дні.

Редакторка журналу Daily Paws з питань здоров'я та поведінки домашніх тварин Дженна Стреговскі заявляє:

"Хоча для кішок абсолютно нормально їсти мишей та інших гризунів, це не позбавлене ризику. До потенційних небезпек належать патогенні мікроорганізми (наприклад, бактерії), паразити, пестициди, а також травми, отримані під час поїдання кісток і великих шматків хрящів".

Якщо є підозра на те, що кішка з'їла мишу, потрібно спостерігати за тим, чи проявляється блювота, діарея, млявість, блідість ясен тощо. Експерти повідомляють, що всім кішкам необхідна регулярна профілактика від паразитів, але особливо важливо це для кішок, які полюють на інших тварин.

Інші новини про домашніх улюбленців

Раніше УНІАН повідомляв, наскільки безпечні лазерні указки для котів. Ветеринар пояснює, що не можна направляти лазерний промінь прямо в очі вашого кота. І називає ще кілька заборон і порад.

Крім того, експерт відповів, хто з домашніх улюбленців ефективніше позбавить самотності.

Вас також можуть зацікавити новини: