Як приготувати смачні британські панкейки / фото ua.depositphotos.com

Шеф-кухарка і телеведуча Джиззі Ерскін поділилася своїм найкращим рецептом "правильних" британських панкейків, пише express.co.uk.

За її словами, вона створила цей рецепт майже двадцять років тому, коли працювала помічником кухаря на BBC Good Food.

"Усе зводиться до хорошої основи, і я пробувала і перевіряла це мільйон разів... Мені стає дуже сумно, коли я бачу, як люди їдять панкейки на сніданок в американському стилі", - зазначила вона.

Відео дня

Пояснюючи, чим відрізняються британські панкейки, Ерскін сказала, що вони "менші та трохи товстіші".

Британські панкейки - рецепт

Для приготування п'яти-шести штук панкейків вам знадобиться:

  • борошно - 110 г,
  • молоко - 300 мл,
  • яйце і один яєчний жовток,
  • вершкове топлене масло (1 ст.л.) і олія для смаження,
  • сіль і цукор - по щіпці.

Спосіб приготування:

  • Спочатку змішайте сухі інгредієнти. Потім додайте яйце з жовтком і перемішайте. Після цього швидко збийте масло і молоко з сумішшю.
  • Смажте на невеликій пательні, завчасно розігрівши її та змастивши олією.
  • Подавайте гарячими з класичною британською начинкою: лимоном і цукром.

Нагадаємо, раніше УНІАН публікував рецепт шоколадної пахлави, про яку непросто забути.

Вас також можуть зацікавити новини: