
Для приготування брауні-печива не обов’язково готувати тісто з багатьох інгредієнтів. Для цього можна використати вже готову суміш для брауні. Такий рецепт публікує видання Parade.
Йдеться про поєднання брауні і печива: десерт виходить ніжним і тягучим, як брауні, але при цьому має жувальну текстуру шоколадного печива.
Зазначається, що авторкою рецепта є Стеф Джильйотті з TikTok, і він став "вірусним" завдяки своїй простоті.
Також вказується, що можна обирати безглютенову суміш для брауні, якщо це потрібно для здоров’я.
Інгредієнти для брауні-печива:
• 1 упаковка суміші для брауні;
• 2 яйця;
• ½ склянки олії або розтопленого несоленого масла;
• 1 склянка шоколадних крапель (вони вже можуть бути у суміші).
Покроковий процес приготування
1. Розігріти духовку до 175°C, застеліть деко пергаментним папером.
2. У мисці збити суміш для брауні, яйця та олію (або розтоплене масло). Якщо потрібно, додати шоколадні краплі після ретельного перемішування тіста. Тісто буде дуже густим і більше нагадуватиме тісто для печива.
3. Використовуючи ложку, сформувати кульки тіста та викласти їх на деко. Між печивом залишати відстань кілька сантиметрів, адже воно трохи розтікатиметься.
4. У рецепті Стеф зазначено, що випікати потрібно 10 хвилин, але цього може бути мало. Це залежить від розміру печива. А ще, ймовірно, безглютенове борошно потребує тривалішого випікання. Тому може знадобитися ще кілька хвилин
5. Після випікання залишити печиво на 3 хвилини, щоб воно трохи охололо, а тоді перекласти на тарілку.
До цього печива можна додати горіхи, полити карамеллю чи почипати цукровою пудрою - залежно від вашого смаку.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати найніжніший варіант італійського десерту тірамісу. Останнім часом з'явилося дуже багато нетрадиційних варіантів цього десерту - малиновий, лимонний, полуничний.
Тим часом тірамісу можна об'єднати зі ще одним культовим десертом - банановим пудингом. Для його приготування доведеться витратити трохи більше зусиль, ніж для класичного тірамісу, оскільки потрібно буде приготувати заварний крем. Однак, як запевняють автори рецепта, це того варте.