![Бісквіт "Вікторія" - ідеальний вибір для тих, хто пече вперше / ua.depositphotos.com Бісквіт "Вікторія" - ідеальний вибір для тих, хто пече вперше / ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2020_05/1588337868-3518.jpg?r=796158)
Відомий британський шеф-кухар Пол Голлівуд пояснив, як досягти ідеального балансу під час приготування класичного бісквіта "Вікторія". За його словами, цей бісквіт - ідеальний вибір для тих, хто пече вперше, пише Express.
Як стверджує шеф-кухар, головна хитрість при приготуванні цього десерту - відміряти вагу яєць ще у шкаралупі. Після цього слід зважити таку з кількість цукру і таку ж кількість борошна. А тоді відміряти кількість жиру (масла і маргарину) – вона повинна становити половину ваги яєць. Завдяки цьому трюку бісквіт повинен вийти ідеально збалансований.
Ще один секрет – у поєднанні несолоного вершкового масла та маргарину. У такий спосіб, каже шеф-кухар, вдається досягти легкого і насиченого смаку.
"Випічка - це наука. Ось чому в цьому рецепті ми спочатку зважуємо яйця, а потім регулюємо кількість інших інгредієнтів, щоб отримати ідеальний баланс. Мені подобається використовувати половину маргарину для більш легкої консистенції та половину вершкового масла для насиченого смаку", - пояснив Голлівуд.
Зазвичай бісквіт "Вікторія" готують з кількох інгредієнтів за допомогою методу "все в одному", тобто поміщають усі складники в миску і змішують їх. Але Голлівуд рекомендує застосувати інший підхід: додавати інгредієнти поетапно.
Він рекомендує спочатку збити жир і цукор, а тоді додавати яйця, а за ними борошно та розпушувач.
Інгредієнти
• 4 великі яйця (їх потрібно зважити у шкаралупі)
• Приблизно 270 г цукрової пудри
• Приблизно 270 г самопідйомного борошна
• Приблизно 135 г несолоного вершкового масла
• Приблизно 135 г м’якого маргарину
• 125 г малинового варення
• Трохи цукрової пудри для посипання
Як приготувати
1. Розігріти духовку до 180°C. Змастити дві форми 20 см у діаметрі і застелити їх папером для випічки. Спочатку зважити яйця в шкаралупі, потім зважте таку ж кількість цукру і борошна. Масла і маргарину узяти половину від ваги яєць.
2. У мисці ретельно змішати вершкове масло, маргарин і цукор, поки суміш побіліє і стане пухко.
3. Збити яйця окрема і поступово додати їх до суміші жиру з цукром, добре збиваючи після кожного додавання. Просіяне борошно обережно всипати великою металевою ложкою.
4. Розлити суміш у підготовлені форми, акуратно вирівняти поверхню.
5. Випікати близько 25 хвилин, поки тісто не підніметься і не стане золотисто-коричневим. Залишити бісквіт у формі на 5 хвилин, потім викласти на решітку і повністю охолодити.
6. Змастити коржі малиновим варенням і посипати зверху невеликою кількістю цукрової пудри.
Раніше УНІАН розповідав про рецепт швидкого пирога "Мадейра" від британського шеф-кухаря Джеймса Мартіна. У ньому немає важкої масляної начинки та шарів глазурі, але текстура бісквіта виходить щільна.
Мартін описав цю випічку як післяобідні ласощі, які ідеально підходять до чашки чаю. Сам рецепт простий, а ще його легко запам’ятати, адже в ньому використовуються основні інгредієнти для бісквіта: яйця, масло, борошно, цукор, - і додається лимон для пікантності.