Як приготувати бісквіт? / Колаж УНІАН / фото ua.depositphotos.com, Скриншот

Бісквіт "Вікторія" - це класичний британський десерт, що складається з двох ніжних коржів, просочених джемом і прошарованих збитими вершками або масляним кремом.

Як відомо, випічка отримала свою назву на честь королеви Вікторії, яка полюбляла цей торт до післяобіднього чаю. BBC Food публікує класичний та простий рецепт бісквіта від відомої англійської шеф-кухарки і телеведучої Мері Беррі.

Вам знадобляться чотири курячі яйця, 225 грамів цукрової пудри, 225 грамів борошна вищого ґатунку, 2 чайні ложки розпушувача, 225 грамів вершкового масла кімнатної температури, полуничний або малиновий джем та збиті подвійні вершки.

Відео дня

Розігрійте духовку до 180С та змастіть маслом дві форми діаметром 20 сантиметрів. Змішайте у великій мисці яйця, цукор, борошно, розпушувач і вершкове масло. У вас має вийти суміш, що легко падає з ложки. Розподіліть суміш між формочками та акуратно розрівняйте поверхню коржів. Важливо: вони мають бути однаковими.

Випікайте коржі на середній полиці духовки протягом 25 хвилин. Коли вони стануть золотисто-коричневими, пружними та відходитимуть від країв форми, дайте їм трохи охолонути. Потім покладіть один корж догори дном на тарілку і змастіть великою кількістю джему та вершками. Другий корж розмістіть зверху, верхнім боком догори. У кінці посипте десерт цукровою пудрою.

Інші рецепти смачної випічки

Нагадаємо, раніше дієтологиня Емілі Інгліш розповіла, як приготуватий смачний яблучний пиріг, яким можна замінити пудинг.

А відома американська акторка Різ Уізерспун поділилася рецептом сметанного пирога своєї бабусі.

Вас також можуть зацікавити новини: