Бісквітний пиріг "Вікторія" вважається доволі простим у приготуванні. Він складається з двох ванільних коржів, з'єднаних джемом і вершковим кремом чи збитими вершками.
Express публікує рецепт бісквітного пирога від англійської письменниці та телекухарки Нігелли Лоусон, яка готує його вже десятиліттями. Жінка не радить готувати цю випічку заздалегідь - краще смакувати нею одразу після приготування.
Для бісквітів вам знадобляться наступні інгредієнти: по 225 грамів несолоного вершкового масла та цукрової пудри, чайна ложка ванільного екстракту, 200 грамів звичайного борошна і 25 кукурудзяного, дві з половиною чайні ложки розпушувача, щіпка солі, чотири великих яйця та дві-три столові ложки молока.
Для начинки візьміть 75 грамів малинового варення без кісточок, 150 грамів свіжої малини та 150 мілілітрів подвійних вершків.
Розігрійте духовку до 160-180С, а потім застеліть пергаментом та змастіть вершковим маслом дві форми для випікання. Збийте масло із цукром, додайте ваніль і знову збийте. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Після цього вбийте одне яйце в масло з цукром і додайте одну столову ложку борошна. Продовжуйте так робити, поки не закінчаться яйця.
Збийте решту борошна та додайте молоко по одній столовій ложці за раз. Потім вилейте його у форми та випікайте протягом 20-25 хвилин. Поки коржі охолоджуються, збийте вершки. Потім намажте один з них джемом та кремом. Другий корж розмістить згори, посипавши його двома столовими ложками цукру.
Інші рецепти випічки
Раніше блогерка розповіла, як можна зробити шоколадний торт не лише смачним, а й корисним. Для цього вам знадобиться лише один інгредієнт.
А відома шеф-кухарка і телеведуча Мері Беррі розвіяла один з дуже популярних міфів про приготування випічки.