Скотті Кілмер порадив кілька лайфхаків / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, кадр з відео

В цивілізованих країнах автомобіль – не розкіш, а засіб пересування та часто ще й інструмент у заробітку грошей, наприклад, у маломі бізнесі. Однак не у кожного є час та інтерес, аби самостійно обслуговувавти машину. Саме тому існують автомайстерні, які завжди прийдуть на допомогу.

На жаль, деякі нечисті на руку автомеханіки прагнуть обдурити клієнтів, користуючись їхньою технічною необізнаністю. Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер, який має популярний блог на YouTube, запропонував кілька способів, за допомогою яких водії можуть уникнути обману під час обслуговування або ремонту свого автомобіля.

"Сьогодні я покажу вам, як можна уникнути звичайних шахрайських крадіжок механіків. Як ви дізнаєтесь, чи вони взагалі змінили ті деталі, які, за їхніми словами, відремонтували? Що ж, перш ніж змусити їх виконати роботу, зробіть фото автомобіля та всіх частин, про які вони говорять. І якщо ви їм справді не довіряєте, візьміть фарбу або, ще краще, маленький металевий скребок і поставте "X" десь на деталі. Якщо ви отримаєте свою машину, і вона все ще має той маленький "X", викарбувані на ньому, ви знаєте, що вони вас обікрали", – розповідає Кілмер.

Відео дня

Крім того блогер радить хоча б трохи розібратися у тому, як працює ваш автомобіль, щоб уникнути найпримітивнішого типу шахрайства – заміни того, що заміни не потребує. Наприклад в автомобілях Toyota фірмова охолоджуюча рідина має служити протягом семи років або 240 000 км пробігу. Тож якщо вам пропонують її заміну через півроку використання, це сигнал, що вас дурять.

Нарешті, механік запропонував водіям проводити процедуру розвалу-сходження передніх коліс, лише якщо в транспортному засобі вже є несправність, наприклад тремтяче кермо.

"Якщо колеса вашого автомобіля не трясуться, якщо його не тягне [в один бік], якщо ваші шини не зношуються дивно [нерівномірно], вам не потрібне центрування передньої частини", – каже Кілмер.

Інші поради від автомеханіка

Як писав УНІАН, автомобільний механік Скотті Кілмер розповів, що означає, коли ваш автомобіль видає дивний скрип та як звичайний ремонт може лише погіршити ситуацію.

Також ми розповідали про "ахіллесову п'яту" французьких автомобілів. Механік пояснив, чому французькі автомобілі практично неможливо відремонтувати, якщо вони поламаються.

Вас також можуть зацікавити новини: