Осінь приносить з собою чудові сезонні рецепти ароматної випічки. Пиріг з яблуком і корицею поєднує в собі два найактуальніші смаки цієї пори року у вологий та розсипчастий десерт.
Як пише Еxpress, любителька випічки Дженефер Хмо поділилася у Facebook затишним смачним рецептом, "якого потребує ваш осінній вечір". За її словами, цей десерт не схожий на більшість, оскільки включає інгредієнти, більшість з яким вже є вдома.
Рецепт є універсальним дає простір для експериментів. Можна спробувати додати горіхи, глазур чи вершковий крем. Для приготування потрібні:
- борошно - 190 г;
- розпушувач - 1 ч.л.;
- сода - 0,5 ч.л.;
- сіль - 0,5 ч.л.;
- кориця - 1 ч.л.;
- мелений мускатний горіх - 0,5 ч.л.;
- вершкове масло - 115 г;
- цукор - 250 г;
- яйця - 1 шт.;
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- пахта - 125 мл;
- яблука Granny Smith - 2 шт.
Розігрійте духовку до 175°С, змастіть форму для випічки та застеліть пергаментом. У мисці змішайте борошно, харчову соду, розпушувач, сіль, корицю та мускатний горіх.
В окремому посуді збийте розм’якшене вершкове масло з цукром, поки суміш не стане світлою і пухкою. По одному вбийте туди яйця, продовжуючи збивати. Далі додайте ваніль і пахту, перемішайте. Поєднайте рідні та сипучі інгредієнти. Складіть очищені та нарізані яблука на дно форми. Зверху вилийте тісто.
Готуйте приблизно 55 хвилин. Дайте кексу охолонути у формі, перш ніж перемістити його на решітку.
Що ще смачного можна приготувати
Шеф-кухар та власник ресторану свіжої пасти Pastaio у Лондоні Стіві Парлу поділився своїм простим рецептом домашньої карбонари.
В холодні осінні дні хочеться їсти тільки затишну теплу їжу. Шоколадно-банановий хліб легко готується й чудово підійде до чашки гарячого чаю.