Яблучний пиріг - це прекрасний десерт для осені / фото ua.depositphotos.com

Осінь приносить з собою чудові сезонні рецепти ароматної випічки. Пиріг з яблуком і корицею поєднує в собі два найактуальніші смаки цієї пори року у вологий та розсипчастий десерт. 

Як пише Еxpress, любителька випічки Дженефер Хмо поділилася у Facebook затишним смачним рецептом, "якого потребує ваш осінній вечір". За її словами, цей десерт не схожий на більшість, оскільки включає інгредієнти, більшість з яким вже є вдома.

Рецепт є універсальним дає простір для експериментів. Можна спробувати додати горіхи, глазур чи вершковий крем. Для приготування потрібні:

Відео дня
  • борошно - 190 г;
  • розпушувач - 1 ч.л.;
  • сода - 0,5 ч.л.;
  • сіль - 0,5 ч.л.;
  • кориця - 1 ч.л.;
  • мелений мускатний горіх - 0,5 ч.л.;
  • вершкове масло - 115 г;
  • цукор - 250 г;
  • яйця - 1 шт.;
  • ванільний екстракт - 1 ч.л.
  • пахта - 125 мл;
  • яблука Granny Smith - 2 шт.

Розігрійте духовку до 175°С, змастіть форму для випічки та застеліть пергаментом. У мисці змішайте борошно, харчову соду, розпушувач, сіль, корицю та мускатний горіх.

В окремому посуді збийте розм’якшене вершкове масло з цукром, поки суміш не стане світлою і пухкою. По одному вбийте туди яйця, продовжуючи збивати. Далі додайте ваніль і пахту, перемішайте. Поєднайте рідні та сипучі інгредієнти. Складіть очищені та нарізані яблука на дно форми. Зверху вилийте тісто.

Готуйте приблизно 55 хвилин. Дайте кексу охолонути у формі, перш ніж перемістити його на решітку.

Що ще смачного можна приготувати

Шеф-кухар та власник ресторану свіжої пасти Pastaio у Лондоні Стіві Парлу поділився своїм простим рецептом домашньої карбонари.

В холодні осінні дні хочеться їсти тільки затишну теплу їжу. Шоколадно-банановий хліб легко готується й чудово підійде до чашки гарячого чаю.

Вас також можуть зацікавити новини: