Жінки за 40 повинні піклуватися про здоров'я мозку / фото ua.depositphotos.com

Для жінок старше 40 років підтримання здоров'я мозку стає особливо важливим, оскільки статистично вони більш схильні до розвитку хвороби Альцгеймера, ніж чоловіки.

Одним із проактивних підходів до зниження цього ризику є дієта, оскільки постійне вживання певних багатих поживними речовинами продуктів може стати ключовим у підтримці здоров'я мозку і потенційному зниженні ризику хвороби Альцгеймера, пише Shefinds.

Нейробіолог Роберт Лав, який спеціалізується на профілактиці хвороби Альцгеймера, назвав три продукти, які слід їсти щодня, якщо ви хочете мінімізувати зниження когнітивних функцій після 40 років. Його три найкращі вибори - ягоди, листова зелень і жирна риба.

Відео дня

Ягоди

Ягоди, такі як чорниця, полуниця і малина, багаті антиоксидантами, такими як флавоноїди і вітамін С. Ці антиоксиданти допомагають боротися з окислювальним стресом і зменшувати запалення, обидва з яких пов'язані з нейродегенеративними захворюваннями, такими як хвороба Альцгеймера.

Лав каже: "Вони багаті на антиоксиданти, поліфеноли і корисні для кишкывника бактерії. Що корисно для кишечника, корисно і для мозку". Лав також каже, що деякі дослідження показали, що ягоди насправді можуть поліпшити пам'ять.

Однак він рекомендує їсти органічні ягоди, оскільки залишки пестицидів можуть бути шкідливими для здоров'я мозку.

Зелені листові овочі

Зелені листові овочі, такі як шпинат, капуста, багаті необхідними поживними речовинами, такими як вітаміни A, C, E і K, а також фолієвою кислотою і магнієм. Ці поживні речовини підтримують здоров'я мозку, зменшуючи окислювальний стрес і запалення.

"Вони багаті поживними речовинами, які допомагають живити мозок і можуть допомогти зберегти когнітивні здібності в міру старіння", - зазначає він.

Жирна риба

Жирна риба, така як лосось, скумбрія і сардини, є чудовим джерелом жирних кислот омега-3. Ці незамінні жири мають вирішальне значення для роботи мозку, оскільки вони підтримують структуру клітин мозку і полегшують зв'язок між нейронами.

"Мозок, окрім води, складається в основному з жиру, і вам потрібно споживати багато корисних жирів, щоб допомогти підготувати свій мозок і навіть дати йому сировину для зростання нових мозкових клітин", - зазначив Лав.

Що таке хвороба Альцгеймера

Хвороба Альцгеймера - це прогресуючий неврологічний розлад, який впливає на пам'ять і когнітивні функції, і її ризик збільшується з віком.

Вас також можуть зацікавити новини: