Іспанська пенсіонерка поділилася методом приготування ідеальної картопляної тортильї (tortilla de patata), яку вона готує вже десятки років.
Як передає Express, 89-річна Тріні вважає цю страву перлиною іспанської кухні Згідно з її рецептом, для приготування вам знадобляться дві великі картоплини, вісім яєць, одна цибулина та сіль. Також варто взяти сковорідку, яка зможе вмістити всі ці інгредієнти.
Так, наріжте тонкими скибочками очищену картоплю та дрібними - цибулю. Розігрійте оливкову олію у глибокій сковороді, висипте туди картоплю і цибулю та обсмажуйте їх протягом 10-15 хвилин. Потім вилийте до сковорідки збиті яйця та злийте зайву олію.
Готуйте омлет на середньо-слабкому вогні близько 5-7 хвилин, проводячи лопаткою по його краях, щоб він не прилипав до сковорідки. Після цього переходьте до важливої частини приготування - треба правильно перевернути страву, щоб просмажити верхню частину.
Тріні майстерно перекидає омлет на тарілку, після чого повертає його на сковорідку неушкодженим . Ви можете використати велику тарілку або звичайну кришку. Не поспішайте наслідувати іспанську кухарку - на початку краще діяти обережно.
Накрийте сковорідку кришкою та переверніть тортилью. Після цього готуйте її ще протягом 5-7 хвилин.
Інші рецепти іспанських страв
Раніше УНІАН публікував рецепт та поради з приготування традиційного іспанського холодного супу гаспачо.
А письменниця та відома кухарка Шила Пракаш пропонує читачам спробувати приготувати яєчню по-іспанськи. Вона запевняє, що ви обов'язково будете повертатися до цієї страви.