Багато фруктів можна спокійно заморожувати про запас/ Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Фрукти є основною частиною збалансованої дієти, оскільки багаті необхідними вітамінами і мінералами. Свіжі фрукти не зберігаються довго, проте багато з них можна спокійно заморожувати про запас. При цьому деякі фрукти навіть корисніші в замороженому вигляді, розповіли RealSimple сертифіковані дієтологи Крістен Лоренц і Марісса (Мешулам) Карп.

Як зазначають дієтологи, заморожені фрукти збирають на піку стиглості, коли рівень поживних речовин у них найвищий, а потім заморожують, щоб зберегти ці поживні речовини. Водночас свіжі фрукти дозрівають у процесі транспортування і зберігання, і втрачають у процесі значну кількість корисних речовин.

6 фруктів, які краще купувати замороженими

Багато з них є сезонними, дорогими, швидко дозрівають, їх складно приготувати, і вони менш поживні, якщо купувати їх у свіжому вигляді в продуктовому магазині.

Відео дня

Манго

"Чистити і різати свіжий манго незручно, але із замороженим манго вся важка робота буде зроблена за вас, - каже Лоренц. Крім того, він ідеально дозріває перед заморожуванням, що гарантує вам солодкий тропічний смак". Також манго містить безліч необхідних поживних речовин, включно з вітаміном С для імунної функції, вітаміном А для здоров'я очей і клітковиною для травлення.

Ананас

За словами Лоренц, ананас багатий на вітамін С і марганець, які підтримують імунітет і здоров'я кісток відповідно. "Він також містить бромелайн, фермент, який може допомогти травленню і зменшити запалення", - додає вона.

Ягоди

Ягоди пористі, тому вони швидше за інші фрукти вбирають вологу та обростають пліснявою, тож їх складно зберігати, каже Карп. Водночас заморожені ягоди можуть зберігатися місяцями, не втрачаючи своїх поживних властивостей, що включають антиоксиданти, вітамін С і корисну для кишківника клітковину.

Вишня

За словами Карп, вишня багата на поліфеноли, які захищають клітини і борються із запаленнями в організмі. Однак видалення кісточок може бути клопіткою справою, особливо якщо вам потрібно використати велику кількість. "Заморожена вишня хороша тим, що вона вже без кісточок, а значить, її можна використовувати відразу", - каже Карп.

Ягоди асаї

Ягоди асаї дуже крихкі, тому вони ніколи не продаються у свіжому вигляді в продуктовому магазині. Замість цього вони продаються у вигляді порошку і замороженого пюре. Ці ягоди багаті на омега-3 жирні кислоти й антиоксиданти антоціани.

Пітахайя

Заморожена пітахайя уже очищена від шкірки і нарізана кубиками, що полегшує насолоду тропічним фруктом. Крім того, вона зазвичай дешевша, ніж свіжа, яку буває важко знайти в магазинах. "Пітахайя особливо багата на клітковину, яка діє як пребіотик, що зміцнює наші кишкові бактерії", - каже Карп. "Це також хороше джерело антиоксидантів, таких як беталаїни і каротиноїди".

Раніше лікарка назвала найшкідливіші фрукти і ягоди під час схуднення, у списку - виноград і ананас.

Вас також можуть зацікавити новини: