Розкрито прийоми темної психології на побаченнях / фото ua.depositphotos.com

Часто на побаченнях використовуються прийоми темної психології. Терапевт із травм із Каліфорнії Енні Райт порадила, як їх можна виявити на ранній стадії, пише Business Insider.

"Це хакі або обмани, що дають змогу швидше отримати те, що ви хочете... Але зрештою це по суті не дає того, чого ви хочете, а саме стосунків, заснованих на довірі та взаємності", - сказала вона.

Прийоми темної психології на побаченні

Вони напористі. За словами терапевта, любовні "бомбардування" - одна з найпоширеніших тактик маніпуляції, з якими вона стикалася. Такі люди рано і часто обдаровують надмірною увагою та прихильністю, щоб завоювати довіру і залежність. Фахівчиня додала, що таку тактику використовують нарциси та темні емпати. Звісно, деякі люди від самого початку щиро натхнені, і не всі грандіозні жести обов'язково є любовним бомбардуванням. Райт сказав, що хороший спосіб відрізнити різницю - це інтенсивність і тяжкість прихильності.

Відео дня

Вас поступово принижують. Як зазначила терапевт, девальвація - ще один поширений трюк темної психології, і зазвичай він відбувається після фази ідеалізації або любовного бомбардування. Райт попередила, що негативні коментарі можуть бути замасковані.

Вони хочуть проводити час тільки вдвох. Ізоляція - це серйозна тактика зловживання, тому важливо замислитися над питанням, чому новий партнер неохоче спілкується з вашими друзями та сім'єю.

Вони натякають на кращі варіанти стосунків. Маніпулятори люблять "вводити третю сторону в динаміку стосунків, щоб викликати ревнощі та конкуренцію", пояснила терапевт. Мета полягає в тому, щоб знизити самооцінку партнера і встановити над ним контроль.

У них є тільки одна версія істини - їхня власна. Газлайтинг - це коли маніпулятор змушує жертву засумніватися у власній реальності. Якщо партнер не може визнати свою помилку або взяти до уваги різні точки зору, це найбільша ознака того, що він недостатньо емоційно зрілий для здорових стосунків.

Нагадаємо, раніше було названо 8 фраз, які люблять використовувати маніпулятори.

Вас також можуть зацікавити новини: