Голова СБУ Валерій ХОРОШКОВСЬКИЙ просить голову Верховного суду України розглянути можливість, щоб суди давали дозвіл під час проведення оперативно-розшукових заходів на прослуховування відразу всіх телефонів підозрюваного.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час виступу на координаційній нараді у Генеральній прокуратурі щодо стану протидії корупції та організованій злочинності.

За словами В.ХОРОШКОВСЬКОГО, за судовою практикою працівникам СБУ надається можливість прослуховувати лише один номер телефону, що є достатньо небезпечною річчю, особливо під час супроводження наркотрафіку або злочину по хабарництву, коли підозрювані можуть змінювати номери. У зв’язку з цим оперативним працівникам доводиться знову звертатися до суду, і, таким чином, втрачаються час і, насамперед, оперативні можливості.

Відео дня

«Тому звертаюся до голови Верховного суду з проханням розглянути на колегії Верховного суду цю ситуацію таким чином, щоб ми могли більш ефективно реагувати», - сказав В.ХОРОШКОВСЬКИЙ.

У свою чергу голова ВСУ Василь ОНОПЕНКО зауважив, що в середньому суди щороку надають 20 тис. дозволів на прослуховування. «А де серйозні справи після цих заходів?», - запитав він, зауваживши, що тенденція до збільшення негласного отримання інформації та негласного спостереження за підозрюваними відчувається, а ось тенденція до збільшення розкриття кримінальних справ та їх якості - на жаль, ні.