У Малині спалах коронавірусу: чоловік заразив друзів під час святкування свого повернення з Польщі / facebook/cvODA

У місті Малин Житомирської області зафіксовано спалах коронавірусної інфекції – хворобу виявили у вісьмох людей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 8 квітня (онлайн)

Відео дня

За його словами, спалах хвороби відбувся через те, що компанія людей відсвяткувала повернення свого товариша з-за кордону і заразилася від нього.

«В Малині зібралася компанія відсвяткувати приїзд свого товариша з-за кордону і зараз ми маємо спалах – 8 випадків у Малині», - повідомив голова ОДА.

Водночас прес-секретар Бунечка Юрій Мельник уточнив, що святкували повернення з Польщі свого товариша троє людей, які від нього заразилися коронавірусом, потім вони ще мали контакти, кількість яких встановлюється.

Наразі у Малині, де найбільше в області виявлено випадків захворювання на коронавірус, працює спеціальна комісія, а також керівництво Головного управління Нацполіції в області. Вони вивчають ситуацію з дотримання норм карантину.

«Будемо на комісії приймати рішення щодо можливого взяття міст Малин та Бердичів (у Бердичівському районі зафіксовано 7 інфікованих коронавірусом – УНІАН) у санітарне кільце з абсолютним обмеженням в’їздів-виїздів до цих міст», - сказав Бунечко.

Як повідомляв УНІАН, у Житомирській області за останню добу зафіксовано 13 нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19. Загалом кількість інфікованих становить 27 осіб.

Читайте також: