Ілюстрація / REUTERS

Міністерство торгівлі США видало китайській компанії Huawei тимчасову ліцензію, яка дозволить їй підтримувати існуючі мережі та оновлювати програмне забезпечення гаджетів.

Як йдеться в документі відомства, тимчасову ліцензію отримала не тільки Huawei, але й 68 підконтрольних їй компаній, передає РБК.

Ліцензія діє 90 днів, тобто до 19 серпня 2019 року.

Відео дня

Зокрема, компаніям дозволено підтримувати роботу існуючих мереж, обладнання та мобільних гаджетів. Крім того, Huawei дозволяють оновлювати програмне забезпечення своїх пристроїв.

Як зазначає Reuters, отримання Huawei тимчасової ліцензії вигідно операторам мобільного зв'язку та інтернет-провайдерам, які використовують обладнання китайської компанії.

Читайте такожУ Google розповіли, що чекає на власників смартфонів Huawei

Як повідомляв УНІАН, раніше від співпраці з Huawei відмовилися в Google. За даними Reuters, китайська компанія втратила доступ до оновлень операційної системи Android, а вже наступна серія смартфонів Huawei не отримає сервісів Google.

За даними видання Bloomberg, крім Google, інші великі американські корпорації також припиняють постачання своїх продуктів та програмного забезпечення китайській телекомунікаційній компанії Huawei. Серед цих компаній - Intel, Qualcomm, Xilinx і Broadcom.

Це стало наслідком підписаного президентом США Дональдом Трампом 15 травня указу про надзвичайний стан, яким він заборонив американським компаніям використовувати закордонне телекомунікаційне обладнання, що становить ризик для національної безпеки.

Назви компаній або країн, що потенційно становлять загрозу національній безпеці, в тексті указу не згадуються. Однак представники адміністрації раніше говорили про загрозу з боку китайської телекомунікаційної компанії Huawei. У Вашингтоні припускають, що обладнання виробництва Huawei може використовуватися органами держбезпеки КНР в їх інтересах. У китайській компанії ці припущення заперечують.

Після цього міністерство торгівлі США внесло телекомунікаційну компанію Huawei і 70 її філій у чорний список.