Ілюстрація / REUTERS

Американський виробник електрокарів Tesla може збанкрутувати за 10 місяців, якщо радикально не перегляне бюджет.

Про це стало відомо з викладеного у мережу листа засновника компанії Ілона Маска до своїх підлеглих, пише "Голос Америки".

Нещодавно компанія зібрала додатково 2,7 мільярдів доларів фінансування, але виробництво витрачає настільки великі кошти, що цього не вистачить і на рік, йдеться зі звернення Маска до працівників.

Відео дня

Щоб попередити банкрутство, Маск анонсував ініціативу з урізання витрат: спеціальні групи експертів шукатимуть, де зменшити видатки, включаючи запчастини автівок, зарплати і подорожі працівників та оренду приміщень.

Читайте такожІлон Маск буде погоджувати всі твіти про Tesla

Окремо, кожну статтю бюджету особисто переглядатимуть сам Маск та новий фінансовий директор компанії Зак Кіркгорн.

Медіа розмірковують, що, повідомивши про це працівників, Маск дав їм час на перегляд бюджетів своїх відділів: "Це важкі зміни, але це єдиний спосіб для Tesla стати фінансово стабільною і досягти успіху в нашій меті - допомогти зробити світ екологічно стійким".

Один з провідників руху з виробництва електрокарів не вперше затягує паски. Минулого червня Tesla звільнила 9% працівників, у січні - іще 7%.

Згідно із податковою декларацією компанії за 2018 рік, прибуток від проданих і зданих в оренду автомобілів Tesla склав $18,5 мільярдів. Проте компанія все ще неприбуткова - чистий збиток сягнув $1 млрд.